11.10.2013 10:44

Státní maturita 2014 - Jaký předmět si zvolit?

I v aktuálním maturitním období si studenti stejně jako v minulých letech musí zvolit svůj druhý povinný předmět. Maturanti se rozhodují mezi matematikou a cizím jazykem. Mnohé maturitní zkouška z matematiky odrazuje, zvláště díky vysokému procentu neúspěšných maturantů z předchozích ročníků. Ale jiní ji naopak volí rádi, protože je tato zkouška složena pouze z didaktického testu. Naproti tomu zkouška z cizího jazyka je komplexní. (1)

Komplexní znamená, že je složena z několika dílčích částí, které neprobíhají ve stejný den. Student díky tomu musí do školy někdy i třikrát, na každou část v jiném termínu, což mnoho studentů odrazuje. Jednotlivé části zkoušky jsou písemná práce, didaktický test a ústní zkouška. Ale komplexnost zkoušky má také jednu velkou výhodu. Jestliže student neuspěje jen v některé dílčí části, nemusí opakovat celou zkoušku znovu, ale jen tu část, kde neuspěl. (1)

Mnoho studentů už má vybráno, ale jsou i takoví, kteří váhají. Je třeba se rozhodnout a začít včas s přípravou. Jarní zkušební období se totiž rychle blíží.

I v letošním roce mají maturanti možnost se připravovat z nově vydaných publikací pro státní maturitu 2014 dle požadavků ministerstva.

Více informací o publikacích se může maturant dočíst na: Státní maturita 2014 – učebnice. I publikace může pomoci maturantovi při rozhodování, jaký druhý povinný předmět si zvolit. Mnoho maturantům v minulých letech pomohlo podrobné rozpracování a vysvětlení správných možností.

—————

Zpět


Kontakt

Studentské noviny


Zajímavý článek:

Certifikované přípravné kurzy na VŠ